Om Mig

Mitt namn är Stefan Hatellco och jag är en svensk frilansande IT-konsult inom främst nätverksteknik och serveradministration.

Jag har lång erfarenhet inom IT och är det mindre företagets handyman inom området. Jag håller till i Stockholm, är 39 år och kommer ursprungligen från Trollhättan. Jag har tidigare varit anställd som bland annat systemutvecklare och serveradministratör och skrivit på frilans om techrelaterade frågor, främst webbhotell.

Jag trivdes bra med det och upplevde att jag fick ta större och större ansvar och att jag utvecklades som person. Mitt tekniska kunnande har utvecklats genom åren och jag har dessutom växt som människa och vågat ta fler ledande roller. Som projektledare på Sogeti genomförde jag ett antal mycket lyckade införandeprojekt där vi lyckades hålla både tidsramar och budget. Jag har under åren utvecklat min kommunikativa förmåga och upplever att jag samarbetar bra med i princip alla jag träffar på.

År 2014 startade jag min egen firma och började frilansa som konsult. Jag trivs med friheten som det innebär att vara ”min egen”. Jag kan styra över min egen tid och vara flexiblare med var jag jobbar. Jag trivs med att ha direktkontakt med kunder och att bygga upp långsiktiga relationer.

Jag har en utvecklad förmåga att strukturera och leda IT-relaterat arbete. Mitt fokus är alltid att hitta hållbara lösningar som passar kundens behov. Mina ledord är tydlighet och enkelhet. Jag har inga anställda i firman men vid behov så har jag ett antal partners som jag samarbetar med för att lösa större, mer komplexa uppgifter. Det kan handla om uppgifter som delvis faller utanför mitt kompetensområde. Det har sina för- och nackdelar att vara den enda personen i firman. Några tydliga fördelar är att kunderna vet alltid vem de ska vända sig till och jag är väldigt tillgänglig och enkel att få kontakt med. Dessutom har jag byggt upp en förtroende hos många kunder i Stockholms-området som gör att jag får återkommande uppdrag. Jag gillar att mitt företag känns personligt och tillgängligt.

Tack vare min långa erfarenhet inom IT-industrin har jag en mycket hög generell teknisk förståelse. Att lära sig nya saker är viktigt, samtidigt vill jag försöka ifrågasätta det jag redan vet. Genom konstant utveckling hoppas jag kunna göra ett bättre arbete, oavsett hur den aktuella arbetsuppgiften ser ut.

Jag är uthållig, ambitiös och har gott om tålamod. För mig är det viktigt att visualisera mål och att jobba tillsammans för att nå målen. Jag är envis och ger mig inte förrän jag uppnått ett resultat som jag är nöjd med. Det viktigaste för mig i jobbet är att behålla fokus på kunderna. Det är kundernas behov som ska styra och som frilansande konsult är jag helt beroende av att mina kunder blir nöjda med det jobb som jag gör. Därför är jag mån om att utvärdera varje projekt tillsammans med kunden för att lära mig hur jag kan bli ännu bättre nästa gång.

Arbetslivserfarenhet

Hattelco Enskild firma

2014

Min egen firma är ett drömprojekt som jag längtat länge efter att få igång. Nu är drömmen äntligen sann och jag ser fram emot alla spännande uppdrag framöver. Hittills har jag bland annat gjort jobb åt Agio AB, Niklas Vilén Frisks Advokatbyrå, Nilfisk AB och Vendelmann AB.

Sogeti Sverige AB, Linköping

Konsult, 2010 – 2013

Som konsult hos Sogeti Sverige AB drev jag ett antal införandeprojekt. Som projektledare fick jag lära mig att vara tydlig i min kommunikation och att ställa tydliga krav på leverantörer. Jag trivdes i rollen och såg hur projekten bidrog till en mer effektiv och lönsam verksamhet.

Ventelo Sverige AB, Skövde

Serveradministratör, 2006 – 2010

Som serveradministratör på Ventelo Sverige AB arbetade jag med drift och underhåll. Jag ansvarade för hela företags serverdrift och utvecklade miljön i takt med förändrade behov hos personal och kunder.

Manpower Business Solutions AB, Skövde

Nätverkstekniker, 2004 – 2006

Jobbet som nätverkstekniker på Manpower var både utmanande och stimulerande. Här la jag en grund för min fortsatta karriär inom området. Jag trivdes bra med att ha mycket kundkontakt och att se hur mitt arbete gav resultat.

Högskolan i Skövde

Systemutvecklare, 2002 – 2003

Som systemutvecklare på Högskolan i Skövde jobbade jag med att utveckla högskolans administrativa system. Jag jobbade både i Windows-miljö och i Linux-miljö. Arbetet bestod till stora delar av programmering av högskolans egenutvecklade system. Med hjälp av metoder som Scrum och ITIL hittade vi ett effektivt arbetssätt. Jag tar med mig många lärdomar från detta jobb.

Certifieringar

  • Professional Scrum Product Owner (2016)
  • Professional Server ITIL Master (2016)
  • Certified Scrum Professional (2015)
  • Certified Scrum Product Owner (2015)
  • Certified Network TM Master (2014)

Utbildning

Datornätverk och datorkommunikation, Networking and Telecommunications, 1999-2002, Stockholms universitet

Min utbildning inom datornätverk och datorkommunikation e med inriktning mot nätverk och serverdrift har varit till stor nytta i mitt arbetsliv. Här fick jag den teoretiska grunden som man så väl behöver när man träffar på komplexa system och problem i arbetslivet.

Lindengymnasiet, Teknikprogrammet, inriktning Datateknik, 1994-1997

Sagt om mig

“Stefans arbete har präglats av ansvarskänsla och noggrannhet. Han har ett mycket stort intresse och engagemang. Stefan har varit lojal och visat en god samarbetsförmåga. Därför har han också blivit mycket uppskattad och omtyckt av både arbetskamrater och kunder. Stefan är oerhört kunnig inom serverdrift och han räddade vår verksamhet vid flera tillfällen då tekniken strulade. Jag kan varmt rekommendera Stefan!” ~ Lars Rosenkvist, Office Manager, Riksarkivet, Stockholm

“Förutom Stefans utmärkta tekniska färdigheter tar han ofta på sig en ledande roll i grupper. Han är tydlig och rak i sin kommunikation, både när det gäller sina egna åsikter men också vad gäller gruppens överenskomna mål (som lätt glöms bort i vardagen). Stefan är en av de skickligaste It-tekniker jag har träffat på. Han är snabb och effektiv och slarvar aldrig. Stefan är lyhörd och ödmjuk.” ~ Nikolas Finér, CXO, Securitas, Stockholm

“Stefans extraordinära kunskaper inom nätverksteknik och serveradministration gjorde honom snabbt till pelaren jag kunde luta mig mot. Stefan hjälpte vårt företag att öka produktiviteten. Han har en god förmåga att läsa av människor, prioritera och dessutom sinne för humor! Tack vare Stefans insatser för vår systemmiljö har vi kunnat dra ner driftskostnaderna avsevärt. Jag ångrar verkligen inte att jag anlitade Stefan. ” ~ Siv Vendelsson, IT-strateg, KFS Företagsservice AB, Stockholm

Varmt välkommen att kontakta mig!

Telefon: 0712-943 010 93

E-post: stefan@hattelco.se

Webbsida: www.hattelco.se